Sertifiseringer

 

Det kan være vanskelig for deg som forbruker og oss som forhandler å vite hvordan plagget er produsert og under hvilke omstendigheter. Heldigvis finnes det organisasjoner der ute som har strenge krav som må følges om produsentene ønsker å bli godkjent. 

 

Hva er tredjepartssertifisering og hva betyr det for deg og meg? 

  • Alt fra fiber til plagg kan spores. Alle trinn og leverandører i produksjonsfasen er dokumentert.
  • Nøytrale organisasjoner uten tilknyting til leverandøren har undersøkt og verifisert for å sikre at kravene deres er oppfylt. 
  • Organisasjonene har årlig revisjoner og inspeksjoner for å sikre at produsenter oppfyller standardene/kravene. 
  • Miljømerking gjør det lettere for deg som forbruker å identifisere at produktet er bærekraftig.

Økologisk tekstil

GOTS - Global Organic Textil Standard

En internasjonal merkeordning for økologiske klær og tekstiler som oppfyller både sosiale og miljømessige krav. Standardens krav tar hensyn til hele verdikjeden fra råvare til ferdig produkt, fra dyrking, plukking, fremstilling og produksjon av selve plagget. Et tekstilprodukt må bestå av minst 70% økologisk fiberråvare for å kunne få GOTS-merking.

 

 

Resirkulert tekstil

GRS – Global Recycling Standard

Er en internasjonal merkeordning for sporing av minst 50% resirkulert tekstilmateriale i et sluttprodukt. Standarden tar hensyn til hele kjeden, og omfatter hele produktet eller stoffet fra råmateriale til ferdig produkt. Den sikrer at materialet inneholder resirkulerte deler, og omfatter også miljømessige faktorer, kjemikalierestriksjoner og sosiale aspekter.

 

 

RCS – Recycling Claim Standard

En merkeordning for sporbarhet av resirkulert tekstilmateriale. RCS stiller ingen krav når det gjelder miljømessige aspekter i produksjonsprosessen (vann- og energiforbruk), sosiale aspekter, sikkerhetsrelaterte spørsmål og lovgivning. RCS dekker produkter som består av 5–100% resirkulerte materialer.

 

 

Øvrige tekstile sertifiseringer

 

OEKO-TEX Standard 100®

Et test- og sertifiseringssystem for tekstile produkter i alle produksjonsledd. Øko-Tex kontrollerer at produktene ikke inneholder helsefarlige stoffer som er regulerte innenfor EUs REACH kandidatliste over forbudte stoffer. Øko-Tex er en humanøkologisk merking. Øko-Tex har fire klassifiseringer basert på tester ut fra tekstilenes bruksområder. Jo mer hudkontakt og mer sensitiv hud, desto høyere humanøkologiske krav må oppfylles. Klasse 1 testes i henhold til de aller strengeste kriteriene:

*Øko-Tex Standard 100® er en humantoksikologisk merking, og klassifiseres ikke under A Better Choice.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.