Papier d´Arménie - Røkelse og duftlys med gamle aner.
 

Under en tur til Armenia på slutten av 1800-tallet oppdaget Papier d´Arménie grunnleggeren Auguste Ponsot at Armeniere i mange husholdninger pleide å brenne ren benzoinharpiks i hjemmene sine. Dette ble gjort av armenerne for å desinfisere og rense luften. På toppen av det fikk de også den gode duften som var varm, litt treaktig og søt. En veldig hjemmekoselig romduft rett og slett. Dette fascinerte Auguste, og han bestemte seg for at han ønsket å ta denne tradisjonen hjem til Frankrike.

 

Som sagt så gjort... Etter litt eksperimentering oppdaget imidlertid partneren Henri Rivier at hvis du først løste opp benzoinen i alkohol, fikk du en duft som varte lenger. I tillegg kan du legge til andre dufter og dermed lage din helt egen duftpalet. Nå var det bare behov for et duftmedium. En bærer av deres duftblanding. Etter ytterligere eksperimentering ble det konkludert med at tykt kladdepapir var den beste løsningen. De første røkelsespapirene som ble laget på denne måten, kuttet de ut selv og begynte å selge til venner og bekjente.

 

Papier d´Armenie er altså et fransk produkt, selv om navnet antyder noe annet. Papier d´Arménie betyr omtrent - "The Armenian paper"

Dette var i 1885, og mye vann har strømmet under broene siden den gang, men Papier d'Arménie er fortsatt vanlig i franske husholdninger. Romduft i form av røkelsespapir har blitt en fransk tradisjon.

 

Papier d'Armenie ligger på 6 Rue Morel i Montrouge i utkanten av Paris. Den har ligget der siden starten i 1885. Den historiske fabrikken drives i dag av Mireille Schwarz, Auguste Ponsots barnebarn.

 

I dag tilbyr Papier d'Arménie et bredt utvalg som i tillegg til de ikoniske røkelsespapirene består av duftlys i tre varianter og noe tilbehør.

 

Håper du finner noe du liker!

 

Velkommen!

Francis Kurkdjian

Francis Kurkdjian er en fransk parfymør og forretningsmann av

armensk avstamning. Han er kjent for å skape

herre duften "Le Male" for Jean Paul Gaultier i 1995, som har blitt en

av verdens mest solgte parfymer.

 

 

BUGATTI BESTIKK

Designer bestikk i 18/10 stål av høy kvalitet.

PAPIER D'ARMÉNIE DUFTLYS

Duftlysene er laget av en kombinasjon av vegetabilsk voks og bivoks. Veken er laget av økologisk bomull.

PAPIER D'ARMÉNIE GAVEPAKKER

TILBEHØR - BRENNERE

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.